Business Analyst/Kravanalytiker till Min Pension

Business Analyst / Kravanalytiker
Min Pension i Sverige AB

Business Analyst/Kravanalytiker till Min Pension


Min Pension i Sverige AB är ett samarbete mellan pensionsbolagen och staten som arbetar med att ge alla som tjänar in till pension i Sverige en samlad bild av sin intjänade/insparade pension samt möjlighet att göra individuella pensionsprognoser.

Webbplatsen Minpension.se, som drivs av Min Pension, vidareutvecklas kontinuerligt med förbättrade och nya tjänster. Minpension.se har för närvarande ca 3 miljoner registrerade användare.

Min Pension står nu inför en snabb utveckling och expansion med flera stora och strategiska projekt framför oss. Vi söker därför en erfaren och driven Business Analyst / Kravanalytiker med UX-erfarenhet.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig en spännande arbetsmiljö med möjlighet att vara med och jobba i ett bolag i snabb utveckling och expansion som befinner sig i skärningspunkten mellan pensionsbolagen och staten. Du kommer ha stora möjligheter att påverka och göra skillnad för alla våra miljoner användare.

Som Business Analyst/Kravanalytiker arbetar du främst med utveckling och förvaltning av bolagets system och applikationer utifrån användarnas behov och nytta. En stor del av detta arbete sker i projektform där du driver kravarbetet. Du kommer att vara med och utforma och driva på utvecklingen av nya digitala tjänster. Tjänsten är bred och innefattar också att vara beställare av stora och små systemförändringar, testa och följa upp krav samt medverka i utvecklingsprojekt. Organisatoriskt kommer du att tillhöra Min Pensions utvecklingsenhet och rapportera till utvecklingschefen.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i denna roll måste du kunna facilitera fram lösningar tillsammans med representanter från våra samarbetspartners (staten och pensionsbolagen). En god samverkan med våra partners är en förutsättning för framgång för oss.

Du har stor erfarenhet av att arbeta med och leda stora och strategiska projekt. Du har också en stor vana av ett processorienterat arbetssätt och kan därför effektivt bidra i arbetet med att vidareutveckla effektiviteten och tydligheten i våra viktigaste processer, både inom verksamheten och IT.

Du har god analytisk förmåga och är van vid att dokumentera ditt arbete. Vidare är du resultatorienterad och har inget emot att många bollar flyger runt samtidigt. Du har god erfarenhet av webbutveckling/systemutveckling och troligtvis arbetar du idag med krav eller projektledning av applikationer. Vi ser gärna att du har utbildning från universitet, högskola eller motsvarande och att du uttrycker dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har produktkunskap om pensionsförsäkringar.

Extra meriterande är det om du kan något om några av våra vanligaste ”buzzwords” som ITP, XML, UML, UX, Use Case, Axure/Balsamiq, Google Analytics/Piwik, JAD, HTML, Agile, fintech, användbarhetstestning, Service Design, GDPR, CMS, TFS, Trello och viktigast av dem alla KISS (Keep It Simple, Stupid).

Är du den vi söker?
Ansök redan idag, dock senast den 27 augusti 2017. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Ansvarig rekryterare är Anna Fredrikson, tel. 0734-45 27 44. Fram till vecka 33 besvaras frågor av Linda Hedlund, tel. 0736-51 61 38 eller via mejl linda.hedlund@weselect.se.

Facklig kontaktperson är Helena Myrnäs (FTF) och hon nås på tfn 08-522 782 71.

Vi har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökanden som kompletterar bolaget avseende jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Ansök
Stockholm
27b50b18 (anges alltid vid ansökan)
2017-08-07