Press- och kommunikationsansvarig
Löf
Bli vår nästa press- och kommunikationsansvarig

Löf är inte vilket försäkringsbolag som helst. Vi försäkrar och förebygger skador i sjukvården. Just nu söker vi dig som vill ta nästa steg som press- och kommunikationsansvarig och vill bidra till vår vision – inga undvikbara skador i vården.

Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Som press- och kommunikationsansvarig bidrar du starkt till bilden av oss som ett mänskligt företag där vi är professionella, vänliga och hjälpsamma, men också medvetna om regler och villkor i försäkringen. Du arbetar brett med kommunikationsfrågor med särskilt fokus på mediarelationer. Du samarbetar med företagsledningen kring vidareutveckling av Löfs varumärke och bilden av Löf. I din roll ingår även strategisk och operativ kommunikationsplanering samt löpande stöd i intern och extern kommunikation.

Vi har ett öppet och trevligt klimat där det ständigt pågår utveckling och erfarenhetsutbyte. I rollen finns möjlighet att utvecklas och du rapporterar till strategi- och affärsstödschef tillika vice vd.

Om dig som medarbetare

Som person är du social, prestigelös och lyhörd. I relation till media ser vi att du är en person som inger förtroende och kan förmedla lugn och stabilitet. Du har ett driv och vill få saker gjorda samt har ett strukturerat arbetssätt och håller deadlines. Du har en god samarbetsförmåga och ett socialt intresse. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för att hitta rätt person att passa in hos oss.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan motsvarande utbildning. Du har minst tre års erfarenhet av PR/pressarbete och sociala medier. Det är meriterande om du har vana av varumärkesarbete samt att producera film och foto. Även erfarenhet från sjukvårdssammanhang är meriterande.

Inte vilket jobb som helst

På Löf arbetar vi mål- och värderingsstyrt. Våra värdeord, Aktiv, Effektiv, Respektfull, och Professionell, genomsyrar vårt sätt att arbeta.  

Precis som vi bryr oss om våra kunder, bryr vi oss om våra medarbetare och vill ge dig förutsättningar för utvecklas och göra ett så bra jobb som möjligt. Vi erbjuder en god företagskultur, ett omfattande kompetensutvecklings-program, breda hälso- och personalvårdsinsatser och nära samverkan med dina kollegor. Vi har ett flexibelt arbetsupplägg och vår arbetsplats finns i moderna lokaler centralt placerat i Stockholm.

Om oss

Löf är det ledande försäkringsbolaget inom patientskador. Vårt uppdrag är att utreda och lämna ersättningen till patienter som skadas i vården, samt bidra till att antalet vårdrelaterade skador minskar. Vår arbetsplats ligger på Södermalm i Stockholm och tillsammans är vi cirka 190 medarbetare som jobbar med försäkring, skadereglering och patientsäkerhet.

Mer information om Löf hittar du på www.lof.se

Kom och jobba med oss

Skicka cv och personligt brev när du söker tjänsten. Eftersom urvalsprocessen sker löpande är det bra om du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdagen är den 31 oktober.

Personuppgifterna i din ansökan behandlas enbart i rekryteringssyfte och kommer att sparas i maximalt två år. 

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta:

Annika Lundin, HR specialist
08-551 010 26, annika.lundin@lof.se

Bodil Garneij, strategi- och affärsstödchef
08-551 010 53, bodil.garneij@lof.se

Har du fackliga frågor? Kontakta:

Lisbeth Nylén-Bakurin, Forena
08-551 010 35, lisbeth.nylen-bakurin@lof.se

Maria Wångdahl, Saco
08-551 011 04, maria.wangdahl@lof.se

Stockholm
2047b03f (anges alltid vid ansökan)
http://lof.se/
2021-10-07