Financial controller
Sveland Djurförsäkringar
Financial controller till Sveland Djurförsäkringar

Drömmer du om att få kombinera din styrka inom redovisning med analysarbete? Vill du arbeta på ett företag som bidrar till ett hållbart djurägande genom att ge våra kunder den bästa servicen och expertisen inom djurförsäkringar? Då kan det vara dig vi söker till denna tjänst hos Sveland Djurförsäkringar.

Om uppdragsgivaren
Sveland Djurförsäkringar är ett kundägt försäkringsbolag med lång erfarenhet. Med stöd i våra värderingar – gemenskap, expertis och engagemang – strävar vi efter att ge våra kunder ett personligt bemötande samt behovsanpassade och rättvisa försäkringar. Vi försäkrar hundar, hästar, katter och smådjur.

Vi är ett sextiotal medarbetare i bolaget och ungefär lika många personer som arbetar ”ute på fältet” för Svelands räkning.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som Financial Controller ansvarar du tillsammans med övriga kollegor för att säkerställa kvaliteten i leveranserna av redovisning och rapportering. Du blir en del av ett team av 5 personer inom ekonomifunktionen där du rapporterar till CFO. Vid sidan av det löpande boksluts- och rapporteringsarbetet är en viktig del av rollen att jobba framåtriktat med ekonomistyrning och fungera som support till de olika avdelningarna inom bolaget. På ett affärsmässigt sätt tar du dig an analyser för att se kopplingen mellan siffrorna i rapporten och verksamheten. Du kommer även att vara involverad i projekt inom ekonomifunktionen som syftar till att vidareutveckla och effektivisera processer och system. Dina kontaktytor inom organisationen är förutom kollegorna inom ekonomifunktionen även IT, affärsområden och säljorganisationen.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Månads-, kvartals- och årsbokslut samt rapportering
– Upprätta årsredovisning och bolagsdeklaration
– Uppföljning och analys
– Delaktig i rapportering till Finansinspektionen
– Delaktig i budgetarbete inom affärsområdena samt uppföljning av detta
– Projekt inom ekonomi – och finansfunktionen

Miljön präglas av ett informellt och trevligt klimat där hållbarhet är i stort fokus. I din roll erbjuds du stor möjlighet att få vara med och påverka den framåtriktade utvecklingen och digitaliseringen av ekonomifunktionen.

Vem är du?
Du har examen inom ekonomi och har jobbat några år med liknande arbetsuppgifter inom redovisning och rapportering. Kanske har du jobbat dina första år på revisionsbyrå och vill ta ditt nästa kliv in i en ekonomifunktion. Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och frågeställningar och har en god analytisk förmåga samt är van att ta initiativ till nya aktiviteter. Vidare har du ett systemintresse med erfarenhet av såväl affärssystem som Officepaketet framför allt Excel. Du kommunicerar på ett enkelt, övertygande och pedagogiskt sätt och uttrycker dig väl i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Som person är du noggrann, strukturerad och ansvarstagande med en förmåga att jobba såväl självständigt som tillsammans i team. Att jobba prestationsorienterat mot uppsatta mål med en flexibel och anpassningsbar inställning till förändringar och en uthållighet är något som karaktäriserar ditt arbetssätt.

Varför Sveland?
Sveland är djurförsäkringsbolaget med anor från 1911, som ägs av våra kunder. Det borgar för ett stort och gediget intresse samt engagemang för våra produkter och kunder, vi är mycket stolta över att vara ett ömsesidigt bolag.
Vårt huvudkontor är placerat i ljusa och moderna lokaler i centrala Lund. Här är hundar välkomna och vi har idag ett 30-tal hundar på kontoret som utgör ett väldigt trevligt och uppskattat inslag i vår vardag. Vi finns representerade i Stockholm, Göteborg och Skåne genom vår KAM-organisation.
Är du intresserad av denna spännande och intressanta tjänst och vill vara en del av Sveland?

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Sveland med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Jeanette Wahrenberg, 0707-765091 alternativt Patrik Lilja, 0709- 810048. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 14 november. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Lund
4dee9e13 (anges alltid vid ansökan)
2021-10-11