Försäkringsrådgivare
Folksam
Försäkringsrådgivare inom Livsupport

Vi söker medarbetare till ett omväxlande jobb inom Livsupport Privat. Om du gillar att ge utomordentlig service och utvecklas i ett ansvarstagande företag kan det här vara tjänsten för dig! 

Livsupport hör organisatoriskt till Affärsområde Liv Privat Affär. Privat affär ansvarar framför allt för att anskaffa, utveckla och behålla lönsamma privatkunder genom en effektiv kundutvecklingsprocess. Livsupport kommer att koncentreras till Göteborg och Malmö och består av ca 35 personer. Vi hanterar allmänna frågor för Folksams alla liv, spar- och fondprodukter. 

Det här gör du som försäkringsrådgivare inom Livsupport Privat på Folksam

Som medarbetare inom Livsupport kan du förvänta dig ett varierande arbete där du stödjer säljorganisationen i det dagliga arbetet genom att vidareförmedla kunder som behöver rådgivning, vilket är en viktig del i att öka försäljningen av liv-, spar- och fondprodukter. Supporten ansvarar för att i första hand ta hand om inkommande samtal och mejl från våra privatkunder. Vi besvarar samtalet och tar hand om kundens liv/spar ärenden i Folksam. Att på ett kundorienterat sätt ge service till våra liv/sparkunder är vår viktigaste uppgift.

Ditt bidrag till att det dagliga arbetet fungerar och ständigt förbättras är viktigt. I ditt arbete ingår även systemadministration inom liv, spar och fond samt att informera om fondutbudet och utvecklingen inom de olika fondkategorierna. Du ska även kunna argumentera och beskriva Folksams fördelar i syfte att öka lojalitet och kundnöjdhet eller i de fall kunderna vill byta till konkurrerande bolag eller upphöra med sitt sparande i förtid. Samt vid behov vidareförmedla ärenden till rätt grupp inom Folksam.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har gymnasiekompetens, gärna med inriktning mot ekonomi. För att lyckas i tjänsten behöver du ha bred försäkringskompetens, speciellt inom liv-, spar- och fondområdet. Det är meriterande om man har livcertifiering och erfarenheter av att arbete med livförsäkring. Du behöver ha goda allmänna kunskaper inom hela tjänstepensionsområdet (avtals- samt individuell tjänstepension) samt ett intresse av att följa de finansiella marknaderna. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom kundservice, eller liknande, och därmed van att på ett professionellt sätt hantera stora volymer av ärenden via telefon och mejl ser vi det också som meriterande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och om du behärskar engelska och gärna ytterligare något språk på konversationsnivå är det meriterande.

För att driva oss framåt mot Folksams affärsmål förväntar vi oss att du gillar att sätta upp höga mål och nå resultat i kundmötet i kombination med att du snabbt bygger förtroende genom att vara personlig, engagerande och ansvarstagande. Du är van att göra korrekta bedömningar i kundmötet och du trivs med att arbeta i team. Då en arbetsdag i rollen som support innehåller varierande arbetsuppgifter och nya arbetssätt, förväntar vi oss också att du har lätt för att anpassa dig till och ser möjligheter i förändring. För att skapa och bibehålla goda relationer med våra kunder och samarbetspartners ställer vi samtidigt höga krav på noggrannhet och kvalitet.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 27 oktober 2021. 

Det här jobbet omfattas av lagen om försäkringsdistribution. Innan anställning kommer vi därför att göra bakgrundskontroller. Här kan du läsa mer om vad kontrollerna innehåller.  

Vill du veta mer om tjänsten får du gärna höra av dig till våra gruppchefer Mathias Persson 040-25 71 71 eller André Schönström 040-25 71 76.

Fackliga representanter: Forena Sussan Gäll Brännström 070-831 59 96, Handels Maria Bolin 070-831 52 70 och Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Malmö
5074a260 (anges alltid vid ansökan)
2021-10-13