Ansvarsskadereglerare
Stockholmsregionens Försäkring AB
Vi fortsätter bygga vårt skadeteam, vill du vara med? Stockholmsregionens Försäkring AB söker ansvarsskadereglerare

Om oss
Stockholmsregionens Försäkring AB (’SRF’) ägs av och försäkrar 21 kommuner i Stockholmsregionen och bolagets uppdrag är att tillhandahålla effektiva och välanpassade försäkringslösningar, underlätta skadehanteringsarbetet genom förstklassig skadeservice samt att bistå ägarkommunerna i arbetet med att minimera skaderisker och skadekostnader. SRF utfärdar försäkringar för egendom, ansvar och fordon samt kollektiv olycksfallsförsäkring.

SRF har idag 15 medarbetare och vårt kontor är beläget på Benny Fredrikssons Torg 1, ett stenkast från Stockholms centralstation. SRF reglerar merparten av skadorna i egen regi och skadeteamet består idag av skadechef och sju skadereglerare/-specialister.

Vill du vara med på vår resa?
För att tillgodose behovet av skadeservice söker vi nu en skadereglerare/-specialist till vårt ansvarsskadeteam.

Beskrivning av tjänsten
Som skadereglerare ansvarar du för hela processen från skadeanmälan tills att ärendet är reglerat och avslutat. Tjänsten omfattar utredningsarbete och beslut om ersättningsfrågor utifrån försäkringsvillkor och gällande rätt. Du arbetar självständigt men som en viktig del av ett kompetent och erfaret skadeteam. Förutom reglering av försäkringsärenden innehåller arbetet även rådgivning kring skadeärenden, skadehantering, utbildningar och skadeförebyggande arbete tillsammans med våra kunder och samarbetspartners.

Skadeteamet arbetar nära vårt försäkringsteam för att med gemensamma ansträngningar driva förbättrings- och utvecklingsarbetet som hela tiden krävs för att vi ska kunna säkerställa effektiv skadehantering, rätt försäkringsskydd och bra service till våra försäkringstagare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigna kunskaper inom skadeståndsrätt och erfarenhet att handlägga ansvarsskadeärenden. Du har adekvat juridisk utbildning och mångårig vana av arbete med skadereglering och försäkringsfrågor - gärna också erfarenhet avseende kommunal verksamhet.

Personliga egenskaper

 • Glad, trevlig, positiv och utåtriktad
 • Hög servicekänsla
 • Engagerad, affärsmässig, lösningsorienterad
 • Arbetar med kvalitét och långsiktighet
 • Strukturerad och ordningsam
 • Är saklig, rättvis och konsekvent
 • Agerar aktivt och slutför arbetsuppgifterna
 • Har lätt för att skapa goda relationer med kollegor, kunder och samarbetspartners
 • Är självgående och tycker om att ta ansvar
 • Tycker om att och har lätt för att arbeta i team
 • Har lätt för att kommunicera i såväl tal som skrift för att kunderna på ett enkelt sätt ska kunna ta till sig din information
 • God IT-vana och gärna goda kunskaper i Microsoft 365
   

För att passa i rollen som skadereglerare hos oss lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och erfarenheter.

SRF har ett viktigt och intressant uppdrag och hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling.

Kontakt och ansökan
Välkommen att skicka ansökan med personligt brev och CV till Christer Hedberg, christer.hedberg@srfab.net redan idag men senast 2021-11-13. Vänta inte med din ansökan eftersom urval till intervju kommer att göras löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Christer Hedberg på telefon 072-857 78 52, via mail christer.hedberg@srfab.net eller HR-ansvarig Maria Scheele, maria.scheele@srfab.net 070-764 66 31.

Besök gärna vår hemsida: www.srfab.net

Information om hur SRF hanterar personuppgifter finns på vår hemsida www.srfab.net

 

Stockholm
christer.hedberg@srfab.net
31a54769 (anges alltid vid ansökan)
2021-10-14