Utredare
Folksam Ömsesidig Sakförsäkring
Utredare oklara försäkringsfall

Utredningsverksamheten finns inom sektionen Verksamhetsstöd och avdelningen Utredning och Risk. Inom utredningsverksamheten är vi totalt cirka 30 medarbetare och du kommer ingå i en grupp med placering i Malmö och som i nuläget består av tre medarbetare. Vårt mål är att se till att Folksam har en effektiv utredningsverksamhet, att utreda oklara försäkringsfall samt bidra till en positiv påverkan på Folksams skaderesultat. Vi ingår i Skador som ansvarar för att genom en flexibel skadereglering hantera försäkringsärenden snabbt och enkelt.

Det här gör du som utredare på Folksam

Som utredare arbetar du med särskilda utredningar i alla typer av oklara försäkringsärenden inom Folksam med dotterbolag. Det innebär att du självständigt driver utredningar framåt genom att samla på dig fakta och ta fram bevisning i ärendet samt tar beslut om ersättning gentemot kund. Arbetet är självständigt men du har ett nära samarbete med skadepersonal inom Folksam med dotterbolag. Du samverkar även med andra organisationer som exempelvis Polisen, Larmtjänst och andra försäkringsbolag.

Är du den vi söker?

Vi söker en initiativrik utredare som har erfarenhet av polisiärt utredningsarbete eller flerårig erfarenhet av operativt utredningsarbete inom försäkringsbranschen. Du har slutbetyg från polishögskolan eller från juristprogrammet på universitet/högskola eller jämförbar erfarenhet. Du bör ha kvalificerad utredningsteknisk kunskap. Det är meriterande om du har god kännedom om skadeprocesser. Då arbetet innebär resor är körkort ett krav.

I rollen som utredare har du förmåga att självständigt driva utredningar framåt. Arbetet består av komplicerade och känsliga ärenden och därför krävs det att du har mycket gott omdöme och en utvecklad personlig mognad. Det är viktigt att du förstår olika människors bakgrund, kultur och grupptillhörighet för att kunna hantera arbetsuppgifterna. I gruppen värdesätter vi samarbete och därför söker vi dig som arbetar bra med andra människor samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet  

Välkommen att skicka in din ansökan senast 31 januari 2022. 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Jörgen Jandelin 040-257182,  jorgen.jandelin@folksam.se .

Fackliga representanter: Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98, Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Malmö
56c8a9a3 (anges alltid vid ansökan)
2022-01-14