Personskadereglerare
Folksam Ömsesidig Sakförsäkring
Personskadereglerare

Klappar ditt hjärta för att ge utomordentlig service och att göra våra kunder nöjda? Då kan vi erbjuda dig ett intressant jobb på Personskador Skadestånd (PSS), som är en del av enheten Skador. Inom PSS arbetar ungefär 60 personer. Vi reglerar personskador som ersätts på skadeståndsrättslig grund. 

Nu söker vi en erfaren personskadereglerare till vår Backoffice 2-grupp i Stockholm.

Ärenden som handläggs på Backoffice 2 är de mest komplexa skadorna inom avdelningen och handläggningen pågår oftast i flera år.

Det här gör du som personskadereglerare på Folksam

Gruppen hanterar trafikskador, ansvarsskador och patientskador. Du handlägger ärenden som kräver utredning av både medicinska och ekonomiska följder av en skada. Skadorna bedöms påverka arbetsförmågan i mer än ett halvår och/eller det finns risk att invaliditeten kommer att uppgå till 10 procent eller mer. Utifrån personliga kontakter med den skadade och övriga intressenter tar du fram ett beslutsunderlag för skadereglering.

Du ansvarar för ett gott omhändertagande av den skadade och att skaderegleringen sker enligt gällande regelverk. I de flesta av dina ärenden sammanställer du en promemoria för prövning av ärendet i Trafikskadenämnden eller Ansvarsförsäkringens Personskadenämnd. En viktig del i arbetet är att skriftligt förmedla och motivera beslut om rätten till ersättning och att säkerställa att den skadade förstår såväl beslut som nästa steg i handläggningen. Vid behov gör du skadebesök.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • har utbildning från högskola/universitet eller som har jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap för verksamhetsområdet, och god analytisk förmåga som ger förutsättningar att vidareutvecklas
  • har arbetat minst fem år med skadereglering av personskador på skadeståndsrättslig grund där ersättningsfrågorna är av komplex natur
  • har kunskap och förmåga att reglera ärenden där kundens arbetsoförmåga påverkas av skadan
  • har förmågan att lyssna och kommunicerar i tal och skrift på ett tydligt sätt
  • kan fatta snabba och välmotiverade beslut
  • planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt och uppnår resultat
  • har god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt
  • är empatisk och kan skilja på det personliga och det professionella
  • är trygg i dig själv, har god självinsikt samt ser möjligheter i förändringar

 

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 31 maj 2022. Urval till intervju görs löpande under ansökningstiden. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Petra von Below, 08-772 82 48.

Fackliga kontaktpersoner; Akademikerna Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Åsa Lundqvist 08-772 75 82 och Handels Mikael Carlsson, 070-831 51 32.

Stockholm
30e5d137 (anges alltid vid ansökan)
2022-05-06