Försäkringsmedicinsk riskbedömare
Folksam ömsesidig livförsäkring
Försäkringsmedicinsk riskbedömare

Vi söker försäkringsmedicinsk riskbedömare till gruppen Försäkringsmedicinsk Riskbedömning, inom avdelningen Affärsstöd, Marknad och Försäljning.

Du ingår i gruppen Försäkringsmedicinsk Riskbedömning, med i dagsläget 10 medarbetare. Gruppens uppdrag inom området försäkringsmedicinsk riskbedömning är att utreda och riskbedöma dem som önskar teckna försäkring.

Det här gör du som försäkringsmedicinsk riskbedömare på Folksam

Som försäkringsmedicinsk riskbedömare bedömer och utreder du nya försäkringsansökningar, ändringsansökningar samt utför retroaktiv riskbedömning utifrån ansökningshandlingar och intagna journalhandlingar från vårdgivare. Detta för att minimera risker och bidra till en god, långsiktig och hållbar ekonomisk försäkringsverksamhet. Du har daglig kontakt med våra kunder via både telefon och brev.

Är du den vi söker

Brinner du för ditt yrke som försäkringsmedicinsk riskbedömare och är redo för nya utmaningar? Eller kanske arbetar du som sjuksköterska i dag och söker nya utmaningar? Vi ser gärna att du har minst ett års erfarenhet av att ha arbetat som sjuksköterska eller motsvarande, samt även att du har några års aktuell försäkringsmedicinsk riskbedömningserfarenhet.

I denna tjänst är det viktigt att du är noggrann och strukturerad då din bedömning är av avgörande betydelse för både kund och affär. Vi ser också att du är flexibel samt har en god samarbetsförmåga eftersom du jobbar tätt tillsammans med dina kollegor. Vidare är det viktigt att du har ett intresse för människor och är empatisk då du regelbundet möter personer som befinner sig i svåra situationer.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 

Välkommen att skicka in din ansökan senast 8 augusti 2022. Urval och intervjuer görs löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Linda Blomqvist, gruppchef Försäkringsmedicinsk Riskbedömning, linda.blomqvist@folksam.se, 072-598 81 68.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Sofie Wirström 070-831 56 93, Forena Sussan Gäll Brännström 070-831 59 96 och Handels Maria Bolin 070-831 52 70.

Stockholm
5143303e (anges alltid vid ansökan)
2022-06-22