Skadereglerare till skadeservice
Folksam Ömsesidig Sakförsäkring
Skadereglerare till skadeservice

”Flexibel, gilla kundkontakt och tycka det är roligt att prata i telefon. Engagemang är viktigt och att kunna visa förståelse och empati.” Så beskriver Charlotte, en av våra duktiga skadereglerare, hur man ska vara för att lyckas i jobbet på Skadeservice. Just nu söker vi fler kollegor till kontoret på Smedjegatan i Luleå. Välkommen med din ansökan redan idag, vi intervjuar löpande.

Så här kan en vanlig dag som skadereglerare på Folksam se ut

På Skadeservice tar vi emot skadeanmälningar från kunder oavsett vilken skada de råkat ut för. Vi säkerställer att kunden blir nöjd och får ett personligt, engagerat och ansvarstagande bemötande.

Som skadereglerare möter du främst våra kunder per telefon och ser till att de får rätt ersättning och handläggning. Under samtalet ställer du frågor som för ärendet framåt. Du informerar om hur ärendet kommer att handläggas och beslutar om ersättning. De flesta ärenden avslutas direkt under samtalet. I din bedömning använder vi oss av försäkringsvillkoren. Men i vissa fall behöver du anpassa lösningar efter situationen och fatta beslut som är bra för både kunden och Folksam.

I samtalet säkerställer du också att kunden är rätt försäkrad. Om kunden har behov av andra försäkringslösningar förmedlar du samtalet vidare till kollegor inom rådgivning och försäljning.

Låter det här intressant? Då kan du läsa mer om jobbet på vår karriärwebb där Charlotte berättar mer om sitt jobb.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som gillar och har erfarenhet av serviceyrken med kundkontakt. Du trivs med att kommunicera med telefonen som främsta arbetsredskap samtidigt som du effektivt jobbar i olika systemmiljöer. Har du erfarenhet av försäkringsverksamhet och speciellt skadereglering är det extra plus. Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Du har avslutad gymnasieutbildning med slutbetyg.

Eftersom ärenden på Skadeservice oftast avslutas i första samtalet är det viktigt att du kan fatta snabba beslut och kommunicera med kunden på ett tydligt sätt. Ibland är det många kunder som kontaktar oss och då behöver du kunna behålla lugnet och fokusera på rätt saker. Du gillar att jobba självständigt samtidigt som du gärna delar med dig av erfarenheter och idéer till dina kollegor.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 2 september 2022. Urval till intervju görs löpande under ansökningstiden. Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta våra gruppchefer: Anna Lundström, 072-886 8453 efter vecka 32 och Harriet Öman 070-831 5317 efter vecka 33.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46, Forena Robert Karlsson 070-831 52 81 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Luleå
234a1434 (anges alltid vid ansökan)
2022-08-01