Kundanalytiker - Data Scientist
Folksam Ömsesidig Sakförsäkring
Kundanalytiker

Vill du som kundanalytiker ta ditt nästa steg i karriären? Har du en god förmåga att förklara och visualisera komplexa samband på ett pedagogiskt sätt? Då kan tjänsten som kundanalytiker på Insiktsavdelningen vara intressant för dig. Här får du bland annat möjlighet att utveckla vår förmåga att förstå och agera på kunders beteende och bidra till att kunderna ökar sitt engagemang och stannar längre. 

Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig till den 30:e september 2023.

Det här gör du som kundanalytiker på Folksam

Som kundanalytiker tillhör du Folksams Insiktsavdelning som består av 13 personer. Insiktsavdelningen ansvarar bland annat för kundbasanalys, kundundersökningar, omvärldsanalys och varumärkesanalys. Avdelningen ingår i sektionen Erbjudandeutveckling inom affärsområde Sak.

Inom rollen får du driva egna initiativ som ger Folksam och Insiktsavdelningen ökad kompetens, rätt förutsättningar och verktyg för att arbeta mer datadrivet. Till din hjälp har du kollegor inom kundbasanalys, research och omvärldsanalys inom avdelningen samt kollegor på andra avdelningar inom och utanför sektionen som arbetar med data och annan analys.

I din roll som kundanalytiker utgår du från statistik, analys och prediktiv modellering med mål att se hur vi kan förbättra kundresan, utveckla analyser och processer samt öka och bygga kunskap kring kunden och dess beteende. Vidare ska du kommunicera om potential, effekter och nödvändiga förflyttningar till organisationen och stötta dina kollegor i olika typer av analytiska metoder. I arbetet ingår att du är med och kravställer på de utvecklingsbehov som finns inom b.la. informationsförsörjning för att kunna vidareutveckla analyser, rapportering och uppföljning. Du kommer även att etablera och upprätthålla ett nära samarbete med våra intressenter såväl inom som utanför organisationen.

Är du den vi söker?

För att trivas som kundanalytiker hos oss tror vi att du är en erfaren analytiker med flera års yrkeslivserfarenhet inom data- och analysområdet, antingen i linjen eller som konsult. Du ska vara trygg med att tillämpa statistiska metoder för att säkerställa resultat och ha god kunskap och erfarenhet av praktisk tillämpning av dessa. Som person är du analytisk, strukturerad och affärsdriven samt uppskattar och förstår vikten av teamarbete. Slutligen tror vi att du har ett brinnande intresse att förstå effekter och kundbeteenden för att konstant optimera kundresan.

Du har en universitetsexamen inom datavetenskap, statistik, matematik eller motsvarande. Vidare har du goda programmeringskunskaper inom SQL, SAS, R eller Python och erfarenhet från Power BI eller liknande visualiseringsverktyg. Även erfarenhet av Microsoft Azure eller liknande molntjänst är meriterande. Vi ser också att du behärskar svenska flytande i både tal och skrift.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 16 oktober 2022. Vi gör urval och intervjuer löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Johan Härsjö Kropp, avdelningschef Insiktsavdelningen, 076-890 25 46 eller johan.kropp@folksam.se. 

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

 

Stockholm
1d25d033 (anges alltid vid ansökan)
2022-09-23