Utbildningsansvarig
KPA Pensionsförsäkring AB
Utbildningsansvarig

Är du en erfaren utbildare som kan pension? Se hit! Nu förstärker vi vår avdelning med en utbildningsansvarig som jobbar med arbetsgivarkunder, fackförbund och arbetsmarknadens parter.

Det här gör du som Utbildningsansvarig på KPA Pension

Som utbildningsansvarig skapar du anpassade utbildnings- och informationserbjudande utifrån våra kunders och verksamhetens behov.  Ena dagen håller du en utbildning för ett fackförbund, för att nästa dag genomföra en digital livesändning för våra arbetsgivarkunder. Detta gör du på ett tryggt och pedagogiskt sätt så att förmåner och pensioner blir enkla och lättbegripliga för våra kunder.

Under de senaste åren har vi ställt om och digitaliserat vår verksamhet. Vi har kommit en bit men har mer att lära och fler kliv att ta. I det arbetet har du en viktig roll och vi vill gärna ta del av dina erfarenheter.

I ditt arbete:

  • Ansvarar du för att vi har ett relevant och efterfrågat utbildningsutbud.
  • Ansvarar du för att utveckla, planera samordna och genomföra utbildningar och informationer om kollektivavtalade pensioner och försäkringar.
  • Bidrar du till att skapa och upprätthålla goda relationer med representanter hos arbetsgivarkunder och fackliga organisationer.
  • Bidrar du till att marknadsföra samt öka kännedomen kring våra utbildnings- och informationstjänster.

Hos oss blir du en av nio kompetenta och engagerade kollegor med ett stort intresse för utbildning och tjänstepension. Även om arbetet är självständigt finns kollegor för erfarenhetsutbyte och stöttning när det behövs. I rollen samarbetar du även med övriga affärsområden inom KPA Pension som även de bidrar i utbildningar med sakkunskap och som föreläsare.

Du rapporterar till avdelningschefen för Utbildning och information som ingår i det affärsområde inom KPA Pension som ansvarar för utbildning och information inom pensionsområdet till parter, arbetsgivare och individer.

Är du nyfiken på att veta mer om KPA Pension, kolla gärna in vår webb: Om KPA Pension - KPA Pension

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har erfarenhet av att skapa, utveckla och genomföra utbildningar till olika målgrupper i olika kanaler. Du tycker att digitalisering är roligt och har erfarenhet, intresse och en nyfikenhet av att hitta nya sätt att nå fram på. Kanske har du erfarenhet av att ha jobbat i studio eller med e-learning?  

För dig är det enkelt att skapa goda relationer och utveckla samarbete med både kunder och kollegor. Du har ett förtroendeingivande och öppet sätt och gillar att ta del av andras tankar och är generös med att dela med dig av dina erfarenheter och lärdomar.

Vi tror att du har en utbildning från universitet eller högskola inom till exempel kommunikation, samhällsvetenskap eller ekonomi alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. För att lyckas i jobbet har du kunskap inom kollektivavtalade pensioner och försäkringar samt erfarenhet av försäljning.

Utvecklas tillsammans med oss

KPA Pension är ett dotterbolag till Folksam. Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

KPA Pension, som är en del av Folksamgruppen, är det ledande tjänstepensionsbolaget i kommunsektorn. Vi förvaltar över 200 miljarder kronor tryggt och hållbart åt två miljoner kunder och hjälper kommuner, regioner och kommunala bolag med pensionsadministration. Sveriges konsumenter har flera år i rad utsett KPA Pension till det mest hållbara varumärket i pensionsbranschen. Vi är också det hittills enda hbtqi-certifierade pensionsbolaget i Sverige. För oss är det en självklarhet att sträva efter en jämn könsfördelning och vi ser mångfald som en styrka. Därför välkomnar vi gärna sökande med olika bakgrund.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag! Urvalet kommer att ske löpande så ansök senast den 7 december 2022.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta David Gustafsson, avdelningschef Utbildning och Information, telefon 073-439 34 04 eller e-post david.gustafsson@kpa.se.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek tel. 070-831 69 46, Forena Ann-Charlotte Tollqvist tel. 073-440 10 59 och Handels Mikael A Carlsson tel. 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Stockholm
c271f74c (anges alltid vid ansökan)
2022-11-18