Key Account Manager
Länsförsäkringar Stockholm
Key Account Manager - Liv & Pension (Stureplan)

Länsförsäkringar Stockholm söker

Key Account Manager – Liv & Pension

Är du en målmedveten säljstjärna på jakt efter nästa utmaning? Vill du ha friheten att bygga din egen kundstock från grunden och driva in nya affärer? Har du dessutom erfarenhet av liv- och pensionsaffären? Då är detta tjänsten för dig!

Arbetet

I rollen som KAM bär du ett stort ansvar för att självständigt dra in nya konton, samt bygga upp och vårda din egen kundstock. Det ligger på ditt ansvar att förvärva våra största företagskonton genom aktiv nykundsbearbetning. Du analyserar och identifierar kunder i syfte säkerställa att våra kunder är rätt försäkrade utifrån behov och förutsättningar. Du utvecklar och bygger nya kundrelationer med stöd av Länsförsäkringars välkända varumärke och kundbas inom främst Liv men även från Sak och Bank samt genom referensförsäljning.

Arbetet består bland annat av:

 • Kundmöten och rådgivning såväl på plats med kund som via telefon och online.
 • Proaktivt sökande och bearbetning av nya kunder och konton.
 • Relationsbyggande som kundens främsta kontakt med Länsförsäkringar Stockholm.
 • Utveckling och merförsäljning genom att skapa idéer för bästa kundvård och säkerställa att kunden får ta del av hela vårt erbjudande.
 • Samarbetar med och stöttar kollegor i rådgivningsfrågor.


Har du ett starkt driv att för att leverera resultat, är nyfiken, gillar högt tempo och att verka i en miljö med mycket frihet under ansvar där du får vara med och påverka din vardag utifrån kund- och affärsnytta så kommer du definitivt att trivas hos oss.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som:

 • Har Insuresec Liv eller Livdiplom
 • Har några års erfarenhet från försäljning av Liv- & Tjänstepensionsrelaterade produkter.
 • Är väl bekant med placeringsrådgivning.
 • Motiveras av att självständigt etablera och bibehålla starka kundrelationer genom att överträffa kundens förväntan.
 • Har god förmåga att identifiera, strukturera och göra avslut på affärsmöjligheter utifrån kundbehov.
 • Tycker om att arbeta i team såväl som självständigt.
 • Har en hög kommunikativ och social förmåga


Placering av tjänsten kommer vara på vårt kontor i Stureplan. Du rapporterar till Malin Stenberg, Försäljningschef Liv & Pension.

Om Avdelningen

Affärsområde Bank och Livs ambition är växa genom att ta fram helhetserbjudanden som skapar bättre förutsättningar för företagaren i Stockholm. Vi är en enhet med snabba beslutsvägar och en närhet till våra kunder som samtliga finns i Stockholmsområdet. Länsförsäkringar Stockholms styrka är vår lokala närvaro, vår breda produktflora inom försäkring och bank, vår hållbarhets fokus samt det faktum att vi är kundägda.

Avdelningen Försäljning Liv består idag av 15 Liv-rådgivare med specialistkompetens inom rådgivning/försäljning, flytt av pension och pensionsplanering. Teamet befinner sig idag på en spännande resa där vi vässar oss för framtidens kundmöten. Vi har och genomför fortfarande en rad initiativ för att fortsätta behålla och ta nya marknadsandelar. Vårt huvudkontor är lokaliserat i Solna utöver det har vi kontor på Stureplan och i Norrtälje där samtliga har representanter från bank med i kontorslandskapet.

Information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Stenberg (tel. 072-219 86 58), Försäljningschef Liv & Pension. Facklig representant för Forena är Samara Wardi, (tel. 08-562 869 67).

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan senast den 31/1 2023. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Om Länsförsäkringar Stockholm

Länsförsäkringar Stockholm är försäkringsbolag, bank, och fastighetsförmedling under ett och samma tak. Vi ägs av kunderna och kan koncentrera oss helt på deras bästa. Med ett av branschens starkaste varumärken arbetar Länsförsäkringar varje dag för att ge människor ekonomisk trygghet och en enklare tillvaro. För att jobba hos oss måste du vilja hjälpa människor och vara genuint intresserad av hur kunderna har det, och vilka utmaningar de står inför.

Stockholm
12973b7d (anges alltid vid ansökan)
2023-01-19