Skadereglerare - Sjuk & Olycksfall
Länsförsäkringar Stockholm
Länsförsäkringar Stockholm söker Skadereglerare – Sjuk & Olycksfall

Är du en självständig problemlösare på jakt efter nästa utmaning inom skadereglering? Motiveras du av att hantera kluriga ärenden och sammanställa information till en helhetsbild? Vill du dessutom vara med och hjälpa personer i svåra livssituationer? Då är det dig vi söker till denna tjänst!

Gruppen Personskador står inför såväl generationsskifte som utökning av teamet. Därför söker vi nu flera skadereglerare med löpande starter under 2023.

Om jobbet

Som skadereglerare kommer din huvudsakliga uppgift vara att utreda våra kunders rätt till ersättning vid uppkommen sjuk-, olycksfall- eller överfallsskada. Målet är att kunden ska känna sig nöjd med vår hantering av ärendet, oavsett om hen erhåller ersättning eller ej. Du gör detta genom att visa intresse och vara lyhörd för kundens behov, vara empatisk och förstående för dennes situation, samt kommunicera villkor och utfall på ett tydligt och ledigt sätt. Samtliga kundmöten sker via telefon eller digitalt. Att ha nöjda kunder är vårt största fokusområde. Det är viktigt att du är en god kommunikatör, eftersom det har stor betydelse för kundnöjdheten.

Arbetet innebär bland annat:

 • Hantering av inkommande ärenden via telefon, mejl och digitalt.
 • Utredningsarbete för att samla relevant bedömningsunderlag såsom medicinska handlingar och för tiden gällande villkor.
 • Självständigt analysarbete.
   

Skadereglering inom sjuk och olycksfall presenterar särskilda utmaningar då ärenden ofta sträcker sig över lång tid och har många olika aspekter som måste tas med i beräkningen. Inget ärende är det andra likt, och olika villkor gäller i individuella fall. Detta ställer krav på självledarskap och eget analysarbete.

Vem söker vi?

Vad du vill åstadkomma kan vara viktigare än vad du gjort tidigare. Vi lägger stor vikt vid din personlighet, inställning och attityd.

För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har:

 • Hög grad av självledarskap för att driva ärenden från ax till limpa.
 • Strukturerat arbetssätt för att hålla samman och driva långsiktiga ärenden.
 • Empatisk och hjälpsam inställning för att se situationer utifrån kundens perspektiv.
 • Förmåga att kunna förklara komplicerade villkor och förutsättningar på ett pedagogiskt sätt. Såväl i tal som i skrift.
   

Vi ser även gärna erfarenhet av:

 • Skadereglering inom sjuk och olycksfall.
 • Strukturerat inhämtande av relevant information. Exempelvis journaler, medicinska handlingar, polisrapporter eller annat som skall ligga till grund för beslut.
 • Deltagande i och drivande av förbättringsprojekt.
 • Självständigt arbete och drivande av processer.
   

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att få hjälpa människor när du behövs som mest – när någon har råkat illa ut. Vi arbetar aktivt med att utveckla vår skadeverksamhet för att möta kundernas förväntningar både idag och i framtiden.

Du kommer att ingå i ett team som präglas av professionalitet. Ett team som värdesätter vad du har att bidra med till den gemensamma utvecklingen och med goda möjligheter till kunskapsutbyte.

Information och ansökan

Intresserad? Välkommen in med din ansökan så berättar vi mer!

Tjänsten är på heltid med start efter överenskommelse. Du är välkommen att skicka in din ansökan snarast, dock senast 7/4 2023. Vi intervjuar kandidater löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökan via vårt rekryteringssystem.

Under hösten 2023 kommer vi att flytta vårt huvudkontor, där du kommer att ha din placering, till helt nya, moderna lokaler på Valhallavägen 215. Fram till dess finns vårt huvudkontor i Solna, Frösunda (5 min promenad från Solna station och Mall of Scandinavia).

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Katarina Söderqvist, Katarina.Soderqvist@lansforsakringar.se. Facklig kontaktperson för Forena är Liselotte Lilja och för SACO Pier Cosini, telefon 08-562 830 00.

Om Länsförsäkringar Stockholm

Länsförsäkringar Stockholm är ett lokalt och kundägt bolag som funnits i Stockholm sedan 1844. Vi hjälper våra kunder med allt som rör deras vardagsekonomi med koppling till försäkring, bank och pension och vi har även en egen fastighetsförmedling. Vår vision är att bli stockholmarnas mest omtyckta företag och dit kommer vi genom att skapa trygghet och närhet på ett enkelt och naturligt vis, alltid med stockholmarnas bästa i åtanke! För all tid.

Länsförsäkringar Stockholm vill vara en del av de som framgångsrikt bygger sina affärer runt omställningen till ett hållbart samhälle. Vi vill använda vår ekonomiska styrka för att finanseria omställning samt nyttja vår kunskap för att förutspå och föregå skador, vilket möjliggör en tryggare och rikare vardag för våra kunder där vi tillsammans bidrar till omställningen mot ett hållbart liv i Stockholm. 

Stockholm
134eb507 (anges alltid vid ansökan)
2023-03-14